Francois Hollande: Istoria bate la uşă, votul britanic pune Uniunea Europeană în dificultate

Data publicării:
Francois Hollande GettyImages-490443400-1
Foto: GettyImages

„Votul britanicilor pune Europa la grea încercare. Aceasta trebuie să arate, în aceste circumstanţe, soliditatea şi forţa sa, oferind răspunsurile necesare pentru a limita riscurile economice şi financiare provocate de ieşirea Marii Britanii (din UE – n.r.)”, a spus liderul de la Elysee.

„Decizia britanică necesită şi să luăm la cunoştinţă cu luciditate lipsurile din funcţionarea Europei şi pierderea încrederii populaţiei în proiectul pe care îl reprezintă. Întotdeauna este nevoie de mai puţin timp pentru a desface decât pentru a face, pentru a distruge decât pentru a construi. Franţa, ţară fondatoare a Europei, nu va accepta acest lucru”, a subliniat el.

Hollande a precizat că va merge luni la Berlin pentru a se întâlni cu şefa Guvernului german, Angela Merkel, pentru a „evoca ce trebuie făcut” înainte de Consiliul european de marţi şi miercuri.

În Franţa vor fi organizate anul viitor alegeri legislative, iar extrema-dreaptă este în ascensiune.

51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

Rata de participare a fost de 72%.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri