Vladimir Putin, despre Brexit: Este de înțeles, pentru că nimeni nu vrea să hrănească economiile slabe 

Data publicării:
vladimir putin portret kremlin ru

„Cred că este de înţeles de ce s-a întâmplat acest lucru; în primul rând, nimeni nu vrea să subvenţioneze economiile mai sărace, să susţină alte state, să susţină naţiuni întregi. Aparent, poporul britanic nu este mulţumit de modul în care sunt rezolvate problemele în sfera securităţii, aceste probleme au devenit mai acute în ultima perioadă, odată cu procesele de migraţie”, a explicat liderul rus la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai.

Comentariile lui Putin vin după ce premierul britanic David Cameron a spus că „Putin ar fi fericit dacă Marea Britanie iese din UE”.

Potrivit liderului de la Kremlin, astfel de informaţii reprezintă o tentativă nefericită de a manipula opinia publică.

Britanicii au votat în proporție de 51,9% ca Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord să iasă din Uniunea Europeană. Marea Britanie este prima țară care alege să părăsească blocul comunitar. 

Capitala Londra și Scoția au dat un vot ferm proeuropean, dar acesta a fost subminat de rezultatele slabe ale taberei proeuropene în nordul Angliei, dar și în Țara Galilor. 

Într-o primă reacție, premierul Scoției a declarat că acest rezultat arată clar că populația Scoției se vede ca făcând parte din UE”, o aluzie la o eventuală nouă încercare de desprindere de regat.

La rândul său, în Irlanda de Nord, liderul Sinn Fein a apreciat că votul britanicilor în favoarea părăsirii UE dă tărie cauzei pe care o susține, aceea a convocării unui referendum pe tema reunificării Irlandei.

Citiți și:
Ce spun comentatorii internaționali despre Brexit
Angela Merkel, consultări la Berlin cu Donald Tusk, Francois Hollande și Matteo Renzi
Francois Hollande: Istoria bate la uşă, votul britanic pune Uniunea Europeană în dificultate
BREXIT | Klaus Iohannis: Vom negocia astfel încât să avem grijă de românii din Marea Britanie 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri