BIZIDAY. UE vrea să angajeze grăniceri

Data publicării:
cladire comisia europeana -GettyImages - 9 iulie 15

În urmă cu câțiva ani, Franța le oferea câte 300 de euro romilor pe care îi trimitea înapoi în România. Ceva similar se va întâmpla și cu refugiații din Africa sau Orientul Mijlociu care nu au dreptul să ceară azil. Pentru a decide cine rămâne sau nu, autorităţile vor crea o comisie specială și cei de la Reuters mai spun că bani vor primi și guvernele statelor din care provin. În acest fel, ar putea să combată sărăcia.

Uniunea Europeană ar urma să înăsprească și controalele la granițele sale, indiferent dacă vorbim despre granițele terestre sau maritime.

Francois Hollande, președintele Franței: „Controlul efectiv al granițelor externe ale Uniunii trebuie sporit. E nevoie și de formarea unui corp de grăniceri europeni și a unei paze de coastă comună”.

Deși propunerea președintelui francez nu se poate pune în aplicare într-un timp scurt, măsura are destui susținători. Grecia și Ungaria au avut propuneri similare în ultimele luni, iar jurnaliştii Reuters spun că și Germania ar fi de acord cu formarea unui corp de grăniceri pan-european.

Se mai ia în calcul și alocarea de fonduri pentru state ca Iordania sau Turcia. Sumele vehiculate sunt de ordinul miliardelor de euro și banii ar urma să ajute autoritățile să extindă taberele pentru refugiați deja existente sau să construiască altele noi.

La negocieri sunt așteptați și reprezentanții statelor din Balcani, care se află pe ruta refugiaților.

O altă măsură menită să prevină infiltrarea teroriştilor printre refugiați se referă la identificarea mai strictă a imigranților care intră pe teritoriul Uniunii Europene. Procedurile ar urma să înceapă în taberele din Turcia sau Liban și datele vor ajunge într-o bază de date comună a tuturor statelor membre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri