Circulație blocată. Austria a reintrodus controale la frontiera cu Ungaria

Data publicării:
GettyImages-452727213

Traficul din Ungaria spre Austria s-a desfăşurat cu dificultate, iar autostrada care duce spre graniţă a fost blocată pe o distanţă de aproape 20 de kilometri.

Oficialii austrieci au anunţat şi primele rezultate ale controalelor de la graniţa cu Ungaria.

Konrad Kogler, reprezentant al poliţiei din Austria: „În ultimele ore am efectuat controale în cooperare cu oficialii din Germania, Ungaria şi Slovacia, şi am reuşit să salvăm peste 200 de refugiaţi din vehicule. Am reuşit să arestăm şi cinci traficanţi de persoane.”

Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de interne: „Vedem cum traficanţii devin tot mai brutali şi fără scrupule, iar noi trebuie să folosim împotriva lor măsuri dure. La scurt timp de la declanşarea acestor controale, în provincia Burgenland a fost oprită o camionetă cu numere de Franţa în care erau zece refugiaţi. I-am preluat pe refugiaţi, am avut grijă de ei, iar acum ei sunt în siguranţă.”

În acelaşi timp, autorităţile de la Viena au făcut publice şi rezultatele autopsiei pentru 16 din cei 71 de refugiaţi găsiţi morţi săptămâna trecută, într-un camion abandonat. Acestea arată că oamenii s-au sufocat.

La rândul lor, autorităţile de la Budapesta au anunţat că la sfârşitul săptămânii trecute au prins aproape 9.000 de imigranţi care au intrat ilegal pe teritoriul Ungariei, cei mai mulţi fiind sirieni, afgani şi pakistanezi.

De asemenea, poliţiştii ungari au reţinut 42 de oameni, dintre care 36 sunt acuzaţi de trafic de persoane şi şase pentru fals în acte publice.

Imigranţi prinşi în Ungaria

Vineri: 2.822 de imigranţi

Sâmbătă: 3.080 de imigranţi

Duminică: 2.890 de imigranţi

Citiți și

Ungaria, criticată pentru situaţia imigranţilor. Parlamentar german: Europa alimentează traficul de persoane

Cel puţin 100 de sirieni au reuşit să ajungă în spaţiul Schengen, la Cercul Polar 

Tensiuni în Budapesta. Refugiații au blocat intrarea într-o gară din oraș și scandează împotriva polițiștilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri