EXERCIȚIU. România testează capacitatea de intervenție la granița cu Serbia

Data publicării:
steag romania steag serbia invers foto facebook mai


ACTUALIZARE 18.00. Poliţiştii de frontieră şi jandarmii fac exerciţii la graniţa cu Serbia, în judeţul Timiş. Mobilizarea are ca scop testarea capacităţii de intervenţie a forţelor Ministerului de Interne în cazul în care refugiaţii blocaţi în Serbia, la graniţa cu Ungaria, şi-ar schimba ruta şi ar încerca să treacă prin România.

Din punct de vedere al cazării potenţialilor refugiaţi, în Jimbolia, dacă va fi cazul, va fi pregătit un teren de 3 hectare pe care ar putea fi ridicate corturi, iar, la nevoie, şi două săli de sport cu utilităţile necesare. Totodată, la Moraviţa sunt disponibile 1000 de locuri de cazare pentru refugiaţii care ar putea veni.


„Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea în judeţul Timiş se desfăşoară un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns al autorităților române, raportat la situaţia înregistrată în statele din vecinătatea României, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii. 

În aplicarea deciziilor luate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă condus de vicepremierul Gabriel Oprea, în ultimele săptămâni, autorităţile române au intensificat măsurile de siguranţă la frontiera României cu Serbia, prin dislocarea unor forţe şi mijloace logistice suplimentare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.  

Exercițiul reprezintă o continuare a măsurilor preventive şi pro-active luate la nivelul instituțiilor cu atribuţii din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri