Numărul imigranților care au încercat să intre ilegal în România în 2016, de 3 ori mai mare decât în tot anul trecut

Data publicării:
politia de frontiera

După ridicarea gardului între Serbia și Ungaria, nu e lună în care refugiaţii să nu forțeze frontiera de vest.

În primele 3 luni ale acestui an polițiștii de frontieră timișeni au depistat în timp ce încercau să intre ilegal în România 90 de cetățeni srăini. Anul trecut au fost depistați în zona de competență 25 cetățeni străini”, spune Roxana Costache, purtătorul de cuvânt al Poliției de de Frontieră Timișoara.

Polițiștii spun că cei mai mulți migranți încearcă să intre ilegal în România prin zona punctului de trecere a frontierei de la Lunga. De aici ar trebui să străbată 60 de kilometri până la Beba Veche, iar de acolo să treacă în Ungaria”, relatează Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Planul e bine pus la punct cu ajutorul unor călăuze din Serbia. De curând, polițiștii l-au reținut pe unul din membrii rețelei.

Cetățeanul sârb avea rolul de călăuză a migranților, iar aceștia au declarat că s-au cunoscut în Belgrad, unde au oferit 1.000 de euro de persoană unui alt cetățean sârb pentru a-i sprijini să ajungă în Germania”, spune Roxana Costache, purtătorul de cuvânt al Poliției de de Frontieră Timișoara.

Bărbatul va trebui acum să răspundă întrebărilor anchetatorilor.

Curtea a dat o decizie prin care menține soluția arestului preventiv de 30 de zile”, spune Cristian Pup, judecător la Curtea de Apel Timișoara.

Cel mai mare val de migranți a încercat să intre în România la începutul acestui an. Ei veneau din Pakistan, Afganistan, Somalia, Maroc şi Irak.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri