Viktor Orban: Cerșim supuși de la Tayyip Erdogan securitatea la frontiere

Data publicării:
foto Viktor OrbanGettyImages-488754389
FOTO: Gulliver/GettyImages

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Astăzi, tonul folosit de Germania este „brutal, grosolan și agresiv", a acuzat șeful guvernului conservator, critic înverșunat al politicii porților deschise pentru refugiați adoptată de cancelarul Angela Merkel.

„Politica germană privind refugiații nu este lipsită de alternativă”, a spus Orban, care a anunțat miercuri organizarea unui referendum cu privire la planul european de relocare a refugiaților între țările membre ale UE, căruia guvernul ungar i se opune ferm.

Cotele vor schimba profilul Europei — din punct de vedere etnic, cultural și religios”, a declarat pentru Bild liderul ungar, a cărui țară formează împreună cu Polonia, Cehia și Slovacia „Grupul de la Vișegrad”, care se opune cotelor de primire a refugiaților adoptate de Comisia Europeană.

Din cauza afluxului necontrolat de migranți UE se confruntă cu riscul importului de „terorism, criminalitate, antisemitism și homofobie”, a mai spus Orban.

Totodată, premierul ungar a declarat că promisiunea Uniunii Europene (UE) de a oferi bani și alte concesii Turciei în schimbul stopării fluxului de refugiați către Europa este o „iluzie”, relatează Reuters.

Cerșim supuși de la (președintele turc Tayyip) Erdogan (să ne asigure) securitatea la frontierele noastre, în schimbul banilor și a promisiunilor, pentru că nu ne putem proteja singuri”, a declarat Viktor Orban pentru cotidianul german Bild.

„Acest lucru face ca viitorul și securitatea Europei să depindă de bunăvoința Turciei”, a mai spus el.

Țările Uniunii Europene au aprobat în această lună suma de 3 miliarde de euro pentru Turcia în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață pentru refugiați, în schimbul promisiunii de a se asigura că puțini dintre aceștia vor migra în Europa.

Viktor Orban a fost unul dintre cei mai fermi critici ai poziției cancelarului german Angela Merkel față de refugiați.

Bruxellesul face promisiuni turcilor pe care noi nu le putem respecta — sau nu vrem să le respectăm. Planul de a primi sute de mii de refugiați din Turcia și de a-i distribui în întreaga Europă este o iluzie”, a mai spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri