Petreceri și manifestații de susținere a refugiaților, în mai multe orașe din Germania

Data publicării:
refugees welcome refugiati petrecere germania foto twitter 30 08 2015

Suntem pregătiţi să murim. Aceasta este o călătorie a morţii şi ştim că nu avem nici măcar 1% şanse să supravieţuim. Noi numim asta o călătorie a morţii, nu o vacanţă”, spune un refugiat sirian.

Într-o tabără improvizată din sudul Macedoniei, pe o căldură sufocantă, voluntarii au împărţit mâncare şi apă refugiaţilor. În corturi improvizate, sirieni, afgani sau irakieni stau zile în şir şi aşteaptă să li se permită să-şi continue drumul. Trenurile puse la dispoziţie de autorităţile macedonene, care îi duc spre graniţa cu Serbia, pleacă de două ori pe zi. Oamenii povestesc prin ce au trecut până au ajuns în Macedonia.

În Grecia, ne-au lăsat să murim ca nişte câini. Când ni s-a oprit prima oară motorul la barcă, erau câţiva greci prin preajmă, dar nici măcar nu s-au uitat la noi. Ne-au lăsat să ne înecăm, dar au venit turcii în salvarea noastră. Am suferit mult”, spune refugiatul sirian.

Norocoşi se consideră cei care au ajuns în Germania. La Munchen, de bucurie, au dansat şi au cântat la o petrecere organizată în cinstea lor de un fost edil al oraşului şi de o organizaţie caritabilă.

Sute de localnici au venit la petrecerea dintr-o fostă cazarmă. Acolo şi-au găsit adăpost 1.500 de refugiaţi.

Călătoria mea are o poveste lungă. M-am mutat din Nigeria în Libia. Când am ajuns acolo, în Libia, unde munceam, musulmanii ucideau creştini. A trebuit să fug ca să scap cu viaţă.

Când am ajuns în Germania, nici măcar nu aveam haine. Germanii mi-au dat haine. Sunt foarte buni şi amabili. Au avut grijă de mine. Iubesc Germania!”, spune un refugiat nigerian.

Germanii au plătit o taxă de intrare de 5 euro, bani care vor fi cheltuiţi pentru a asigura cele necesare refugiaţilor. Printre ei sunt şi 250 de copii.

Tot în sprijinul imigranţilor, a fost organizat un marş în Dresda, oraşul în care a luat naştere gruparea anti-islamică PEGIDA. Mii de oameni au defilat cu pancarte pe care se puteau citi urări de bun venit.

Petreceri stradale au fost şi în Heidenau, oraş din estul Germaniei.

Imigranţii au dansat până târziu în noapte, în vreme ce sute de activişti au manifestat în sprijinul lor şi au cerut autorităţilor să îi protejeze.

În Heidanau au avut loc, în ultimele zile, proteste violente ale extremiştilor, care NU sunt de acord ca Germania să-i primească pe refugiaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri