Șefa guvernului polonez, conservatoarea Beata Szydlo, a anunțat joi că țara sa este dispusă să accepte doar un număr limitat de refugiați, deocamdată 100 de persoane”. Ea consideră că, în prezent, există suficiente dovezi care arată că Uniunea Europeană a greșit prin modul în care a abordat criza refugiaților, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

 

Beata Szydlo (dreapta), premierul Poloniei, nu este de acord cu cotele de refugiați impuse. FOTO: Gulliver/Getty Images 

Fostul executiv de la Varșovia, condus de liberala Ewa Kopacz, a acceptat în cele din urmă cotele obligatorii de refugiați impuse la Consiliul european de Justiție și Afaceri Interne din 22 septembrie, deși anterior promisese că nu o va face. 

Odată ajunși la putere în urma alegerilor legislative din octombrie, conservatorii partidului Lege și Justiție (PiS) au avertizat că iau în calcul să refuze aplicarea respectivelor cote, majoritatea populației poloneze fiind, conform sondajelor, ostilă primirii migranților musulmani. 

În declarația de astăzi, premierul Beata Szydlo a precizat că refugiații care vor fi primiți în Polonia au fost verificați cu mare atenție, astfel încât printre ei să nu se regăsească islamiști radicali sau posibili teroriști. 

Șefa executivului de la Varșovia a insistat că problema afluxului de migranți trebuie rezolvată în afara granițelor Europei, nu prin măsuri cum ar fi împărțirea acestora între țările blocului comunitar.   

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!