Traian Băsescu: Imigranţii sunt un risc de securitate. Prefer să fiu acuzat de xenofobie decât de prostie

Data publicării:
basescu

"Cu marea poveste a emigranților, văd ca unii încep să mă acuze şi de xenobofie. Eu spun un singur lucru: acest val reprezintă un risc. Nu toţi sunt terorişti, dar printre ei sunt şi terorişti, nu toţi sunt oameni de proastă calitate, dar printre ei sunt şi aşa. Şi cine crede că integrează musulmani care trăiesc în atmosfera din statele arabe se înşală. Credeţi-mă, 12 ani am cărat ţiţei din porturi arabe. nd venea ora de rugăciune, acolo se opreau şi nu mai mişcai nimic. Nu spun că e un lucru rău, dar spun că amprenta culturală e atat de puternică, încât cine crede că integrează mase mari de musulmani, că îi trece la creştinism, se înşală. Iar integrarea nu înseamnă doar să le dai de muncă, ci şi un proces de suportabilitate culturală", a spus fostul şef de stat Traian Băsescu.

"Printre ei sunt accente extremiste care îi duc să se certe, punându-şi bombe unii la alţii, nu cum facem noi, ne certăm unii cu alţii. Cred că e un risc de securitate şi de incapacitate de integrare reală. Noi nu am reuşit să integrăm romii - hai să o spunem cinstit - şi integrăm acum mii de oameni care au altă credinţă decât noi. Mi-e dificil să cred", a mai spus fostul preşedinte.

"S-ar putea CNCD-ul ăsta să constate că securitatea naţională e xenofobie, dar prefer să fiu acuzat de xenofobie decât de prostie", a conchis Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri