UNHCR: 1,4 milioane de refugiaţi vor veni în Europa în 2015-2016

Data publicării:
refugiati imigranti GettyImages-1-4.9.2015

Oficialii ONU, citaţi de agenţia Reuters, au precizat că până la finele acestui an, în Europa vor sosi 700 de mii de imigranţi, faţă de 400 de mii cât estimau aceiaşi oficiali în urmă cu o lună. La sfârşitul lui septembrie, în Europa erau deja înregistraţi 521 de mii de refugiaţi. Cât priveşte anul 2016, numărul imigranţilor care vor ajunge pe bătrânul continent va fi cel puţin egal cu cel de anul acesta, dacă nu chiar mai mare. De asemenea, ONU a făcut apel pentru un ajutor de 128 de milioane de dolari pentru refugiaţi, faţă de 30 de milioane de dolari, cât ceruseră iniţial.

În acest timp, imigranţii care au reuşit să ajungă în Italia întâmpină dificultăţi la trecerea frontierei spre Franţa. Forţele de ordine le-au distrus tabăra improvizată, iar acum zeci de oameni sunt nevoiţi să aştepte sub cerul liber să treacă în Franţa.

Sunt însă şi refugiaţi norocoşi. Aproximativ o sută de sirieni şi irakieni au primit drept de azil în Franţa, după ce au fost alungaţi din Germania. Oamenii au fost primiţi cu braţele deschise şi cu aplauze de către oficialii francezi.

Pe de altă parte, mai multe restaurante din Budapesta au început să le ofere clienţilor preparate din ţările din care provin refugiaţii. Patronii localurilor încearcă astfel să-i aducă la sentimente mai bune pe maghiarii care nu îi privesc cu ochi buni pe imigranţi.

Potrivit oficialilor, în Ungaria au intrat, de la începutul anului, un sfert de milion de refugiaţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri