Viktor Orban a dat ordin pentru construirea unei linii de apărare la granița cu România

Data publicării:
Viktor Orban GettyImages-493731476-2

©FOTO: Gulliver/GettyImages

Trebuie să ne întărim liniile de apărare. Apărarea înghite mulţi bani. Până acum ne-a costat 85 miliarde de HUF (cca. 275 milioane de euro - n.r.) şi putem conta doar pe noi, doar pe portofelul nostru. Am trimis noi contingente militare la graniţe, am dispus starea de pregătire în judeţele Csongrad şi Bacs (în sudul Ungariei, n.r.), am cerut ministrului apărării şi ministrului de interne să pregătească construcţia liniilor de apărare la graniţa româno-ungară”, a anunțat Viktor Orban într-un discurs despre starea națiunii.

Dacă trebuie, ne vom apăra pe toată lungimea graniţelor, de la Slovenia la Ucraina. Îi vom învăţa pe cei de la Bruxelles, pe traficanţii de oameni şi pe migranţi că Ungaria este ţară suverană. Pe teritoriul ei se poate intra doar dacă se respectă legile noastre şi se supun oamenilor noştri în uniformă!”, a mai afirmat liderul de la Budapesta.

Discuţii despre ridicarea unui gard la graniţa dintre Ungaria şi ţara noastră sunt de mai bine de jumătate de an, dar oficialii de la Budapesta au spus că îl vor ridica doar dacă este necesar.

Viktor Orban spune că Ungaria este gata să construiască garduri pe toată lungimea graniţei. Asta pentru că, a arătat el, nu e convins că Uniunea Europeană îşi doreşte cu adevărat să oprească fluxul de imigranţi, deşi are posibilitatea să facă acest lucru. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri