A expirat acordul de încetare a focului din estul Ucrainei. Un jurnalist rus a fost ucis astăzi în Donețk

Data publicării:
anatoli klian

S-a întâmplat în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei. Anatoli Klian, cameraman la postul naţional rus de televiziune, se afla într-un autobuz împreună cu mamele unor soldaţi ucraineni, care ar fi trebuit să ajungă la o bază militară ca să-şi vadă fiii.

La un moment dat, asupra vehiculului au fost trase mai multe tiruri de mitralieră. Cameramanul de 68 de ani a fost împuşcat în abdomen şi nu a mai supravieţuit până la spital.

Anatoli Klian este al treilea jurnalist rus ucis în estul Ucrainei, în mai puţin de o lună. Pe 17 iunie, un ziarist şi colegul său sunetist, angajaţi tot la postul naţional de televiziune de la Moscova, au fost ucişi într-un atac cu mortiere în apropiere de Lugansk. Acum, autorităţile de la Moscova cer o anchetă care să stabilească exact cine a tras asupra autobuzului. Rusia vrea să afle dacă au fost implicaţi soldaţi ucraineni, pentru că totul s-a întâmplat în timp ce era în vigoare acordul de încetare a focului, decretat acum zece zile de Kiev.

Campanie anti-Poroşenko în Rusia

În timp ce la nivel diplomatic, discuţiile ruso-ucrainene pentru soluţionarea pe cale paşnică a conflictului din estul Ucrainei continuă, la Moscova o organizaţie non-guvernamentală rusă a pus la cale o campanie de denigrare a preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko.

Capitala rusă a fost împânzită de afişe cu chipul lui Petro Poroşenko lângă care stă scris sloganul „Am nenorocit Crimeea, vom nenoroci întreaga ţară”. Pe acelaşi afiş, cu litere mai mici, mai apare şi textul „Poroşenko destramă Ucraina”.

Nici Statele Unite nu scapă de furia activiştilor ruşi. În opinia acestora, criza din Ucraina este întreţinută cu ajutorul Partidului Democrat american după un scenariu de regia căruia se ocupă preşedintele Barack Obama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri