Agresiuni sexuale ca cele din Germania s-au petrecut de Anul Nou și în Elveția și Finlanda

Data publicării:
zurich - wiki

 

ACTUALIZARE. Noaptea de Anul Nou a dat naştere unui nivel neobişnuit de hărţuire sexuală şi la Helsinki, a anunţat joi poliţia finlandeză.

Forțele de securitate care au patrulat în noaptea de 31 decembrie au constatat „numeroase fapte de hărțuire sexuală” în piața centrală a capitalei finlendeze, unde erau prezenți circa 20.000 de oameni.

Totuși, n-a fost depusă nicio plângere, deși astfel de incidente nu s-au petrecut nici anul trecut și nici în alte ocazii, spun autoritățile.

În schimb, au fost raportate trei cazuri de agresiune sexuală în cea mai mare gară din Helsinki, în două dintre ele fiind depuse și plângeri. În gară se adunaseră circa 1.000 de solicitanți de azil, majoritatea irakieni, precizează poliția. Suspecții, solicitanți de azil, au fost plasați în detenție.

Poliția mai spune într-un comunicat că s-a pregătit „în mod excepțional”, după ce a primit informații potrivit cărora solicitanții de azil ar avea proiecte similare celor din gara din Koln.


„Au fost depuse mai multe plângeri pentru agresiuni sexuale și furt”, a anunțat poliția din Zurich, care face, într-un comunicat, o paralelă cu evenimentele semnalate în mai multe orașe germane.

Poliția elvețiană, care a deschis o anchetă, le cere martorilor să vorbească, iar eventualelor alte victime să vină să depună plângere.

În jur de 25 de furturi au fost semnalate în noaptea de 31 decembrie la Zurich, în momentul în care circa 120.000 de persoane se adunaseră pe malul lacului din oraș.

Poliția, care a deschis o anchetă asupra acestor furturi, a descoperit că mai multe victime au fost totodată agresate, inclusiv sexual. Șase femei au spus că au fost încercuite și atinse de „mai mulți bărbați cu pielea mai închisă la culoare”, care se amestecaseră prin mulțime.

Poliția a precizat că majoritatea plângerilor au fost depuse în ultimele 24 de ore.  

Autoritățile germane au afirmat, joi, la rândul lor, că au identificat 16 suspecți și au înregistrat 121 de plângeri după ce zeci de femei au fost agresate în noaptea de Anul Nou, incidente care au șocat profund Germania. Majoritatea suspecților identificați sunt originari din Africa de Nord. Deocamdată, nu a fost reținută nicio persoană.

Cazul de la Koln este de departe cel mai grav şi cel mai îngrijorător, dar există plângeri de agresiuni sexuale comise tot de bărbaţi de origine străină şi la Hamburg, Stuttgart, Frankfurt și Dusseldorf.

În aceste condiții în care, deocamdată, nimic nu permite să se afirme că printre agresori se numărau refugiați, dezbaterile politice și mediatice pe marginea acestui subiect s-au focalizat asupra originii autorilor faptelor și asupra riscurilor pe care un aflux masiv de imigranți le poate aduce coeziunii naționale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri