ARGENTINA. Procurorul găsit mort pregătea un mandat de arestare pe numele președintelui țării

Data publicării:
Kirchner-Nisman 3169091b

Criminaliştii care anchetează moartea procurorului Alberto Nisman au găsit schiţa mandatului de arestare în coşul de gunoi din apartamentul acestuia. Documentul are 26 de pagini, iar în el apare atât numele preşedintelui Cristina Kirchner, cât şi cel al actualului ministru de Externe.

Nisman a fost găsit mort în apartamentul său din Buenos Aires, iar opoziţia crede că e vorba de o crimă, pusă la cale de preşedintele ţării.

Credem că guvernul şi mafia sunt în spatele acestei morţi. L-au ucis pe singurul procuror care i-a denunţat”, acuză Victoria Holmberg, membru al opoziţiei.

Membrii opoziţiei susţin că şeful statului ar fi recurs la acest gest fiindcă magistratul urma să o acuze pe Cristina Kirchner că încearcă să acopere implicarea Iranului într-un atac terorist din 1994, de la un centru cultural evreiesc din Buenos Aires.

Preşedintele susţine, însă, că totul a fost pus la cale de presupuşi agenţi secreţi, care i-ar fi dat informaţii false procurorului şi apoi l-ar fi ucis.

„De aceea, am luat decizia de a desfiinţa Serviciul de Informaţii şi de a crea o agenţie federală în locul lui. Cele trei puteri ale statului trebuie să dea dovadă de transparenţă”, afirmă Cristina Kirchner, preşedintele Argentinei.

Decizia şefului statului i-a înfuriat pe argentinieni, care au ieşit în stradă şi au cerut demisia liderului de la Buenos Aires.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri