ATAC TERORIST PARIS Ce se știe despre cei trei suspecți

Data publicării:
fratii cautati in atacul din franta

Într-adevăr, poartă același nume de familie cu soția lui Cherif Kouachi. Știindu-se căutat, s-a prezentat de bunăvoie la comisariatul din Charleville-Mézières (Ardennes), orașul de unde este originară soția celui mai mic dintre frații Kouachi. Aceasta lucrează la o creșă și spune că poartă vălul islamic de când a fost în pelerinaj la Mecca, în 2008.

Potrivit unei surse din poliție, tânărul a fost plasat în arest preventiv, dar nicio acuzație nu a fost reținută împotriva lui, deocamdată, în cadrul anchetei.

Condamnat în 2008

Chérif Kouachi, fratele mai mic, este cel mai cunoscut dintre cei trei. Cetățean francez, își spune „Abou Issen”. A fost condamnat la 14 mai 2008 la trei ani închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare, în dosarul filierei pariziene Buttes-Chaumont, care trimitea candidați pentru jihad în Irak. A fost închis din 29 ianuarie 2005 până în 11 octombrie 2006. După ce a ieșit din închisoare, s-a ocupat de o afacere cu pește.

Poliția îl suspecta că pune la cale cu alți complici din rețeaua Buttes-Chaumont evadarea unuia dintre creierele atentatelor din 1995, o suspiciune care i-a adus o nouă încarcerare, la 25 mai 2010, dar a fost eliberat câteva luni mai târziu, la 11 octombrie în același an. În lipsa unor dovezi suficiente, Parchetul din Paris a decis neînceperea urmăririi penale, la 26 iulie 2013.

În timpul unei misiuni de supraveghere, la 12 martie 2010, polițiștii l-au văzut apărând și pe fratele mai mare, Said, dar, la fel, pentru că nu existau suficiente elemente, polițiștii nu au lansat o anchetă împotriva lui  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri