AUDIO. Ce le spunea teroristul Amedy Coulibaly ostaticilor din magazinul din Paris

Data publicării:
terorist paris-1

Terorist: Mă gândesc la cei care luptă cu Bashar al Assad în Siria. Ei torturează oameni. Nu am intervenit ani de zile. Apoi bombardamente, coaliţii de state, toate astea (...) de ce fac asta? A fost mai întâi nordul statului Mali, apoi Siria, o înscenare în acelaşi timp. Trebuie să se oprească să mai atace Statul Islamic, trebuie să se oprească să le ia vălul de pe faţa femeilor noastre, trebuie să se oprească să ne mai aresteze fraţii fără motiv.

Terorist: Voi sunteţi cei care vă alegeţi guvernanţii şi guvernele voastre nu v-au ascuns niciodată că vor merge să lupte în Mali sau în altă parte. În primul rând. Doi, voi îi finanţaţi. Plătiţi taxe şi alte lucruri şi îi aprobaţi.

Ostatic: Ne obligă să facem asta.

Terorist: Ce? Nu sunteţi obligaţi. Eu nu plătesc taxe.

Ostatic: Dacă le plătesc, o fac pentru drumuri, pentru şcoli (...)

Ostatic: Ne plătim taxele, dar nu facem rău nimănui.

Terorist: Dacă toţi indivizii ar fi uniţi, aşa cum s-a întâmplat în cazul Charlie Hebdo, atunci când îşi aleg preşedintele, dacă ar fi la fel de uniţi.

Terorist: Faceţi aceleaşi mitinguri şi spuneţi: Lăsaţi musulmanii în pace şi noi vă vom lăsa în pace. De ce nu faceţi asta?

Terorist: Noi, acasă avem legea talionului. Ştiţi foarte bine chestia asta (…) Allah a spus în Coran: Dacă ei atacă, îi atacaţi la rândul vostru. Dacă se ating de copiii noştri, de femeile noastre, de luptătorii noştri, vom lupta cu bărbaţii care se luptă cu noi. (...) Nu ştiţi ce se întâmplă în ţările musulmane. În Irak, din cauza embargoului, au murit un milion de copii. Bine, acum vă zic: armata voastră nu vrea să intervină acolo pentru că oricine pune piciorul pe acel pământ va fi mort în zece minute. Nu vor ajunge să lupte. (…) Niciodată nu au ajuns să lupte. (…) Peste tot unde au fost, niciodată nu au reuşit. Allah este cu noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri