Aeroportul Zaventem a fost redeschis

Data publicării:
zaventem fb

Să prinzi un zbor de pe aeroportul Zaventem pe ultima sută de metri era aproape imposibil până ieri. De când terminalul de plecări a fost devastat de explozii, orice călătorie trebuia programată cu ore bune înainte de decolare, din cauza aglomeraţiei. Aeroportul a fost redeschis parţial la o săptămână după atacurile teroriste, dar înregistrarea pasagerilor pentru plecări se făcea în aer liber. Şirul de oameni se întindea pe câteva sute de metri, până la cortul împrovizat pentru verificarea bagajelor.

Până în această zonă de check-in, cei peste 1000 de oameni ajungeau fără a fi verificaţi. Din zece în zece metri erau însă postaţi soldaţi înarmaţi. După două ore de stat la coadă, călătorii ajungeau în aeroport. Acolo îi aşteptau alte două ore de aşteptare, pentru ultimele verificări înainte de îmbarcare.

Ieri, terminalul de plecări, devastat de exploziile din 22 martie, s-a umplut din nou de călători. La ceremonia de redeschidere a participat şi premierul belgian.

Zaventem este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, cu peste 23 de milioane de pasageri pe an. Zilnic, sute de români zboară spre capitala Uniunii Europene.

Pentru Belgia există în acest moment o atenţionare de călătorie emisă de Ministerul Afacerilor Extrene, care se referă la faptul că nivelul de alertă teroristă a fost diminuat de la 4 la 3. Asta înseamnă că pentru acestă ţartă există, în continuare, o ameninţare serioasă.

Terminalul de plecări al aeroportului Zaventen din Bruxelles va funcţiona la 80 la sută din capacitatea de dinainte de atentate. 16 oameni au murit acolo în dimineaţa zilei de 22 martie, când doi terorişti kamikaze s-au aruncat în aer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri