Agricultorii francezi asediază Parisul. Un om a murit şi șase au fost răniţi

Data publicării:
politie franta agricultori

Cu tractoare, combine şi alte vehicule folosite în agricultură, sute de fermieri au pornit în toiul nopţii către Paris. Agricultorii sunt supăraţi din cauza reducerii subvenţiilor, a introducerii unei taxe ecologice, dar şi pentru că, de la începutul anului viitor va fi majorată taxa pe valoare adăugată. Fermierii sunt furioşi şi din pricina controalelor zilnice şi tot mai drastice.

„Nu mai acceptăm această politică ce distruge întregul sector economic, sectorul agricol. Ei trebuie să ştie că măsurile care vor fi luate curând vor pune Franţa într-o situaţie foarte complicată faţă de ţările partenere din Europa. Vor exista distorsiuni în competitivitate şi nu vom putea să ne menţinem statutul de ţară exportatoare”, a spus Christophe Lerebour, fermier.

Aşa cum au promis, în drumul lor către Paris, fermierii au blocat mai multe autostrăzi. Practic, dincolo de inelul central de circulaţie, pe toate bulevardele care duc spre centrul oraşului se circulă cu dificultate, din cauza blocajelor instalate de fermieri.

Protestatarii au avertizat Guvernul de la Paris că vor bloca toate şoselele care permit accesul în capitala Franţei, pentru a forţa Administraţia Hollande să le asculte păsurile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri