Noul an a venit nu doar cu petreceri şi focuri de artificii. La Munchen, în Germania, autorităţile au intrat în alertă antiteroristă cu puţin înainte de miezul nopții.

©FOTO: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 4:00 Autoritățile germane au anunțat că gruparea teroristă Stat Islamic este suspectată că ar pregăti un atentat sinucigaș la Munchen și acesta este motivul pentru care a fost declanșată alerta de securitate.

Informațiile primite de autoritățile germane vorbesc despre amenințarea unui atentat sinucigaș, a spus într-o conferință de presă susținută la Munchen șeful poliției municipale. El a menționat că există „cinci-șapte” potențiali suspecți și a precizat că informațiile au fost furnizate de servicii de spionaj „prietene”. Atacul era prevăzut să aibă loc spre miezul nopții într-una din gările principale din Munchen, a declarat Joachim Hermann, ministrul de interne al Bavariei.


Poliţia a avertizat populaţia oraşului, printr-un mesaj pe Twitter, să evite locurile aglomerate din cauza unei ameninţări iminente privind organizarea unui atac terorist la trecerea dintre ani. Poliția a spus că are „indicii de actualitate” privind planificarea unui atentat, dar nu a precizat despre ce este vorba. Sunt informații credibile că un atac ar putea avea loc în această noapte, a anunțat poliția pe contul de Facebook.

Ca urmare a avertismentului, autorităţile din Munchen au evacuat de urgenţă două gări – cea principală și cea din Pasing, din vestul orașului.

Avertismentul poliţiei a venit cu puţin timp înainte ca Germania să treacă în noul an şi pe fondul unor măsuri sporite de securitate în toată ţara. Cu toate acestea, 2016 a fost întâmpinat ca de obicei la Berlin, la Poarta Brandenburg, cu focuri de artificii, muzică, spectacol de lumini și fără incidente:

Embed:


Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!