Germania trebuie să transmită semnale către cei care nu respectă normele legale, a spus cancelarul Angela Merkel despre incidentele din noaptea de Anul Nou de la Koln. Ea a precizat că, în context, există proceduri precum extrădarea sau returul.

Foto: gov.ro. 

Este ceva insuportabil și pentru mine tot ce s-a întâmplat acolo. Trebuie discutat în mod deschis. Există foarte multe denunțuri în momentul de față și Poliția va urmări toate aceste fapte. (...) Există procedura de retur, dar și alte proceduri comune. Există și un dispreț față de femei și noi trebuie să combatem aceste tendințe. Cetățenii au drepturi, iar noi avem obligația, ca stat, să dăm răspunsurile corecte: dacă este nevoie de o modificare a normelor juridice sau o prezență a Poliției mai mare. (...) Trebuie să vorbim și despre bazele conviețuirii culturale în țara noastră. Așteptările oamenilor sunt că trebuie să urmeze fapte, iar noi trebuie să vedem dacă este vorba de extrădare și trebuie să transmitem și câteva semnale către cei care nu respectă normele legale la noi”, a declarat Angela Merkel, în conferința de presă comună cu premierul Dacian Cioloș.

Agerpres notează că poliția germană a anunțat joi că a identificat 16 suspecți și a înregistrat 121 de plângeri după zecile de agresiuni sexuale petrecute în noaptea de Anul Nou la Koln.

Raport al poliției germane: La Koln, situaţia din noaptea de Revelion a fost „haotică şi ruşinoasă”

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!