Angela Merkel ia apărarea serviciilor secrete germane

Data publicării:
Angela-Merkel 1

În prima sa declaraţie despre acest scandal, cancelarul german a susţinut cooperarea între NSA şi BND pentru combaterea terorismului. Angela Merkel admite, însă, că este inacceptabil ca națiunile prietene să se spioneze reciproc. Afirmaţia face referire la informaţiile de anul trecut, potrivit cărora Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite i-ar fi interceptat convorbirile.

Agenţiile secrete trebuie să poată colabora pentru siguranţa publicului. Guvernul german va face tot ce va putea pentru a se asigura că serviciile secrete îşi pot îndeplini sarcinile. În faţa ameninţărilor terorismului internaţional, ele pot face acest lucru doar împreună cu alte servicii secrete şi aici intră în primul şi primul rând NSA”, a declarat Angela Merkel.

„Întrebarea importantă este dacă prietenii ar trebui să se spioneze unii pe ceilalţi şi răspunsul este că acest lucru nu ar trebui să se întâmple. În al doilea rând, vreau să vă spun că guvernul va răspunde tuturor întrebărilor comisiei parlamentare care analizează problema”, a adăugat cancelarul german.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri