Cine sunt caricaturiștii de la Charlie Hebdo, uciși ieri în Paris

Data publicării:
icon

Charb, pe numele său real Stephane Charbonnier, avea 47 de ani şi conducea redacţia Charlie Hebdo din 2009. Se afla pe lista celor mai "vânate" persoane de către reţeaua teroristă Al-Qaida, după ce revista a editat o carte de caricaturi cu profetul Mahomed.

Ultimul desen al caricaturistului a fost unul premonitoriu: "Niciun atentat, încă, în Franţa." "Aşteptaţi! Mai e timp până la finalul lunii ianuarie pentru a ne trimite urările!", este mesajul atribuit ironic unui terorist în caricatură publicată în numărul din această săptămână.

Cabu, pe numele său real Jean Cabut, era directorul artistic şi fondatorul revistei Charlie Hebdo. Era un caricaturist cu o experienţă de 50 de ani.

Tot caricaturist era şi Georges Wolinski. Născut în Tunisia, în urmă cu 80 de ani. A început să deseneze caricaturi în anii '60 şi colabora cu mai multe publicaţii centrale franceze, precum Paris Match sau Liberation.

Bernard Verlhac, cunoscut sub pseudonimul "Tignous", avea 47 de ani şi era un caricaturist colaborator al revistei. El era apreciat pentru sensibilitatea şi justeţea desenelor sale. Linia creionului său, "foarte simplă şi abilă", îl făceau un "desenator fără pereche", potrivit unuia dintre colaboratorii săi.

Printre victimele atentatului de la sediul ziarului Charlie Hebdo se numără şi Bernard Maris, economist. El scria pentru mai multe publicaţii articole economice, inclusiv pentru Charlie Hebdo.

CITIȚI ȘI:
Cine este „Charlie Hebdo”. Revista, vizată în trecut de mai multe amenințări
Je suis Charlie”, mesajul de solidaritate pe internet
VIDEO. Filmul atacului terorist de la Paris
ATAC TERORIST PARIS. Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă după masacrul de la Charlie Hebdo
Atacul de la „Charlie Hebdo”. Antrenați ca să ucidă – indicii că atacatorii erau profesioniști

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri