Atacul asupra magazinului românesc din Norwich, condamnat de ambasadorul României la Londra

Data publicării:
dan mihalache facebook crop-1

„Sper că acest incident va rămâne o excepţie nefericită. Avem o cooperare foarte bună cu autorităţile britanice, ceea ce mă îndreptăţeşte să sper că acest moment va fi depăşit. A fost impresionantă solidaritatea comunităţii din Norwich. Această solidaritate arată că societatea britanică are anticorpii necesari împotriva extremismului si xenofobiei”, a spus ambasadorul României la Londra.

De asemenea, Dan Mihalache a anunţat că va discuta cu ministrul Imigraţiei din Marea Britanie şi cu primarul Londrei despre cum pot fi prevenite aceste derapaje periculoase.

 

Un magazin românesc din Norwich a fost incendiat în dimineața zilei de vineri. Atacul ar fi trebuit să sperie familia de români, însă a obținut exact contrariul: i-a transformat în ținta generozității comunității în căre traiesc. În mai puţin de două zile, prăvălia a fost refăcută pentru că localnicii nu s-au lăsat intimidaţi şi, în loc să-i marginalizeze, i-au ajutat pe români cu tot ce au putut. Au făcut curăţenie în magazin şi au lansat o campanie în care s-au strâns până acum 27.000 de lire sterline.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri