Atentat la Nisa. Traseul camionului ucigaș 

Data publicării:
nisa atentat drumul camionului

Momentele de teroare au început în jurul orei 22:42 (23:42 ora României n.red) când un camion alb de 25 de tone a intrat cu 60-70 de kilometri la oră în mulțimea formată din mii de oameni și a înaintat preț de câteva sute de metri.

La început oamenii au crezut că este vorba despre un accident. Dar, când camionul a continuat să accelereze în mulțime, au realizat că este vorba despre un act deliberat. Martorii au povestit mai târziu că șoferul conducea camionul în zig-zag.

Tot atunci s-au auzit şi primele focuri de armă. Pe faleză se aflau poliţişti care au încercat să-l oprească pe şofer să îndrepte camionul spre mulţime.

Drumul suspectului a durat 18 minute, timp în care a ucis 84 de persoane.

Ministerul de Interne confirmă că atacatorul a fost ucis de forțele de ordine la ora 23:00. Bărbatul s-a oprit doar când poliția a ajuns la fața locului și l-a împușcat. 40 de gloanțe au nimerit camionul alb.

A fost indentificat de autorități ca fiind un bărbat de 31 de ani de origine tunisiană. De asemenea, el se afla în vizorul poliției, dar nu pentru infracțiuni de natură teroristă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri