Trei oameni, printre care doi adolescenţi, au murit într-o staţiune de schi din Alpii Francezi, după ce au fost surprinşi de o avalanşă. Autorităţile franceze au început o investigaţie să determine cine este responsabil pentru această tragedie, având în vedere că victimele se aflau pe o pârtie închisă.

Embed:

 

Cei 19 elevi de liceu şi profesorul care îi însoţea se aflau pe pârtie în momentul în care o bucată mare de zăpadă s-a desprins de pe un versant, după mai multe zile de ninsori abundente.

Didier Bobillier, directorul staţiunii de schi Les Deux Alpes: „Staţiunea este în totală stare de şoc. Am trecut printr-un moment dramatic, iar gândurile noastre se îndreaptă către familii, deoarece s-au înregistrat trei victime, un adult din Ucraina şi doi liceeni.”

Toţi ceilalţi elevi din grup sunt în afara oricărui pericol şi s-au întors deja acasă. Autorităţile au început o anchetă, mai ales că pârtia unde a avut loc avalanşa era închisă.

Didier Bobillier, directorul staţiunii de schi: „Pârtia nu era deschisă publicului, este o pârtie care nu a fost deschisă de la începutul sezonului, deoarece am estimat că nu îndeplineşte condiţiile de securitate, mai ales că nu avea zăpadă.”

28 de oameni au murit iarna trecută în Franţa în urma avalanşelor. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!