Bogdan Aurescu, la marșul solidarității de la Tunis

Data publicării:
aurescu - mfax

Participarea ministrului Bogdan Aurescu la marşul împotriva terorismului de la Tunis este menţionată în agenda de lucru a MAE pentru ziua de duminică, scrie Mediafax.

Tunisia organizează duminică un marş împotriva terorismului, după atentatul din 18 martie împotriva muzeului Bardo din Capitală, la care şi-au anunţat participarea preşedintele francez Francois Hollande şi premierul italian Matteo Renzi.

Douăzeci şi trei de persoane, inclusiv 20 de europeni, au murit în atacul armat care a vizat pe 18 martie Muzeul Bardo din Tunis, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman şi una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Miercuri, autorităţile tunisiene l-au arestat pe liderul celulei teroriste care a comis atacul armat. Rafik Chelli, secretar de stat în Ministerul tunisian de Interne, a declarat pentru cotidianul Al Maghreb că liderul celulei islamiste este un tunisian care locuieşte în Belgia. Celula teroristă are 16 membri, dintre care doi au murit în schimburile de focuri cu poliţia, iar alţi nouă au fost arestaţi în cadrul investigaţiei privind comiterea atacului armat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri