Boris Nemțov va fi înmormântat, astăzi, într-un cimitir de la periferia Moscovei

Data publicării:
boris nemtov gulliver getty images-2

Boris Nemțov / FOTO: Facebook

Sute de oameni au aşteptat în frig în faţa Centrului Saharov, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Boris Nemţov. Mama acestuia a stat tot timpul la căpătâiul său, în timp ce oamenii au depus flori şi au ţinut un moment de reculegere lângă sicriu.

O jerbă a flori a fost trimisă şi din partea preşedintelui Vladimir Putin, iar la Centrul Saharov au ajuns fostul premier britanic John Major, fostul prim-ministru rus Mihail Kassianov şi ambasadorul Statelor Unite la Moscova.

Principalul martor al crimei, iubita politicianului, spune, în primul său interviu, că nu-i poate ajuta pe anchetatori cu prea multe date pentru că nu a văzut mai nimic din ce s-a întâmplat.

În plus, presa a scris că multe dintre camerele de supraveghere din zonă nu funcţionau în noaptea crimei deoarece, tocmai atunci, fuseseră dezactivate pentru reparaţii.

Iubita lui Boris Nemţov, Anna Duriţkaia, era împreună cu politicianul în momentul în care acesta a fost ucis, vineri seara, pe un pod din apropierea Kremlinului.

Tânăra spune că a fost chestionată întreaga noapte, dar nu i-a putut ajuta prea mult pe anchetatori pentru că totul s-a întâmplat atât de repede încât nu îşi aduce aminte mare lucru. Tot ce a reţinut este că asasinul a venit din spatele lor, a tras mai multe focuri de armă, iar apoi a fugit.

„Când m-am întors, am văzut o maşină deschisă la culoare, dar nu am reuşit să văd nici marca maşinii, nici numerele de înmatriculare”, a spus Anna Duriţkaia, iubita lui Boris Nemţov.

În primul interviu pe care l-a acordat unei televiziuni ruse, Anna Duriţkaia mărturiseşte că este încă în stare de şoc şi nu reuşeşte să-şi scoată din minte clipele prin care a trecut în momentul asasinării prietenului ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri