Catalonia are un nou lider și o primă-doamnă de origine română

Data publicării:
parlament catalonia GettyImages - 9 nov 15
Foto: Guliver/GettyImages

Artur Mas nu reuşise să-şi asigure majoritatea necesară pentru un nou mandat. Prin urmare, a decis să renunţe la funcţie pentru a evita alegerile anticipate.

Noul lider al guvernului a promis să continue politica predecesorului său şi să încerce să obţină independenţa Cataloniei.

Partidele separatiste au obţinut majoritatea în parlamentul catalan la scrutinul din septembrie, dar până acum nu ajunseseră la un acord pentru formarea guvernului.

O româncă, prima-doamnă a Cataloniei

 

Carles Puigdemont și soția Marcela Topor, împreună cu Artur Mas - fostul lider al Cataloniei - și soția Helena Rakosnik. Foto: Gulliver/GettyImages 

Carles Puigdemont, noul prim-ministru al Cataloniei, este căsătorit cu o româncă: Marcela Topor.

Marcela Topor este de profesie jurnalistă și lucrează la cotidianul Catalonia Today, ziar în limba engleză. Ea îl sprijină pe Carles Puigdemont în politică și, de asemenea, luptă pentru independența Cataloniei.

Carles Puigdemont și Marcela Topor s-au căsătorit în Iași, la o biserică ortodoxă. Împreună au două fetițe în vârstă de 7 și 9 ani.

Marcela Topor realizează și un program săptămânal difuzat pe siteul ziarului unde lucrează, program intitulat Catalan Connections unde intervievează străini care trăiesc în Catalonia.

Carles Puigdemont vorbește destul de bine și limba română și a vizitat România de mai multe ori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri