Vânătoare de terorişti în Europa. Presa germană vorbeşte despre cel puţin opt suspecţi identificaţi şi căutaţi în acest moment, pentru că ar avea legătură cu atentatele de la Paris şi Bruxelles. Unii s-ar ascunde în mai multe ţări europene, în timp ce alţii se pare că au reuşit să fugă în Siria. Potrivit Reuters, poliţia germană participă activ la operaţiunea de capturare a teroriştilor.

Embed:

Dovezile de până acum confirmă o legătură între atentatele de la Paris şi cele de la Bruxelles. Responsabilă ar fi una şi aceeaşi grupare de islamişti europeni. Cel mai recent indiciu e arestarea unui algerian, într-un oraş din sudul Italiei. Suspectul e bănuit că le-a furnizat atentatorilor care au acţionat în Franţa şi Belgia documente false de identitate, cu ajutorul cărora s-au întors din Siria în Europa.

Deşi a revendicat deja atacurile comise marţi la Bruxelles, gruparea teroristă Stat Islamic îşi reconfirmă implicarea, printr-un mesaj video publicat pe siteurile de propagandă ale jihadiştilor. Personajul principal e chiar un cetăţean belgian, originar din oraşul Anvers, despre care autorităţile ştiau deja că s-ar fi alăturat militanţilor din Siria. Potrivit presei belgiene, bărbatul a fost filmat pe o stradă aglomerată din Rakka, bastionul ISIS din Siria, în timp ce ameninţă, în limba olandeză, cu noi atacuri asupra Europei.

În acest context, atmosfera a fost apăsătoare la Bruxelles, în prima zi a Paştelui catolic.

Sebastian Perju, trimis special Digi24: „La finalul unei săptămâni extrem de încărcate, belgieni au venit să sărbătorească duminica Paştelui la biserică într-o atmosferă de calm, linişte şi prudenţă. Este felul lor de a trece peste evenimentele care au zguduit capitala Belgiei marţea trecută.”

Sărbătoarea Învierii le-a dat unora speranţa că Belgia are puterea să depăşească frica generată de terorism.

Sebastian Perju, trimis special Digi24: „Cred că Paștele ne reamintește de mesajul că viața depășește moartea, că dincolo de aceste atrocități există și speranță, există un nou început. Iar acest Paște poate fi o ocazie de a lăsa în urmă aceste acte de terorism.

Citiţi şi: 

Incidente violente la Bruxelles
Teroare în cartierul general al securităţii
Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!