Chișinău. Percheziții la domiciliul familiei primarului Dorin Chirtoacă

Data publicării:
dorin chirtoaca mediafax

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă FOTO: MediafaxFoto

De cealaltă parte, liberalii califică această acțiune drept „una politică, o tentativă de intimidare a Partidului Liberal în calitatea sa de concurent electoral”.

Republica Moldova va avea alegeri legislative peste o lună.

Liderul liberal, Mihai Ghimpu, unchiul lui Dorin Chirtoacă, afirmă că în spatele acestor acțiuni s-ar afla PLDM și PD, care ar încerca să intimideze PL-ul prin intermediul Ministerului de Interne și al Procuraturii Generale. „Ei spun că nu este nimic politic, dar să ajungi până la aceea ca să faci percheziții în casa surorii mele, mama lui Dorin Chirtoacă, este josnic. Nu au niciun motiv să facă percheziții la domiciului acestora. Fapt că au lăsat acest fapt pentru noiembrie, mai aproape de campania electorală demonstează că este o acțiune politică, o tentativă de intimidare a PL ca concurent electoral”, a menționat liderul PL.

PL, PD și PLDM au făcut parte din alianța inițială proeuropeană aflată la guvernare la Chișinău după înlăturarea de la putere a comuniștilor, în 2009. Ulterior, relațiile dintre cele trei partide s-au tensionat, iar protocolul alianței a fost modificat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri