E o tensiune generală pe care o simți în momentul în care ajungi în Bruxelles, transmite trimisul special Digi24 Laurențiu Rădulescu. Nu este însă deloc ușor de ajuns în capitala belgiană, pentru că transporturile au fost serios afectate de atentatele de marți. Zborurile pe aeroportul vizat de atacuri au fost suspendate, traficul feroviar, la rândul său, a fost închis ore bune.

Embed:

Timp de mai multe ore după atentat, capitala Belgiei a fost complet paralizată. Traficul rutier şi feroviar spre aeroport au fost complet blocate, iar transportul public de suprafaţă şi cel subteran au fost oprite. După-masă, transportul public a fost reluat treptat, dar sub pază strictă. Toţi călătorii sunt atent controlaţi, mai ales cei care umblă cu pachete sau bagaje mari.

În aceste condiții, echipa Digi24 a venit în Belgia prin Germania, fiind nevoită să schimbe patru-cinci trenuri până să ajungă în Bruxelles. În gara principală din capitala belgiană ai imediat imaginea unui oraș sub asediu, spune Laurențiu Rădulescu. Forțele speciale sunt vizibile pretutindeni, iar poliția a cerut oamenilor să rămână în case și să evite pentru următoarele 24 de ore deplasările.

În zona de trecere din Germania în Belgia au fost masați foarte mulți soldați din forțele speciale.

Aeroportul Zaventem va rămâne închis şi astăzi, au anunţat autorităţile din Bruxelles. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!