Corina Creţu: Voi evita orice situaţie care să-mi pună la îndoială independenţa

Data publicării:
corina cretu - fb 1-4

Europarlamentarii au trimis tuturor celor 28 de comisari desemnaţi un set de întrebări, la care aceştia au răspuns în scris până vineri. Unele întrebări au fost comune pentru cei 28, vizând competenţele generale, angajamentul european şi independenţa personală sau colaborarea dintre Comisie şi Parlament, în timp ce altele s-au referit la chestiuni specifice fiecărui portofoliu, potrivit întrebărilor şi răspunsurilor publicate, luni, pe site-ul PE.

În ceea ce priveşte competenţele generale şi motivaţia, Corina Creţu a precizat că în ultimii 14 ani s-a ocupat de chestiuni europene, iar această experienţă a ajutat-o să dobândească „o bună cunoaştere” a instituţiilor europene şi a metodelor lor de lucru.

În calitate de economist şi datorită experienţei mele politice atât în ţara mea, cât şi în Parlamentul European sunt convinsă că Politica Regională a UE este un instrument puternic pentru crearea de creştere economică, locuri de muncă şi pentru promovarea integrării grupurilor dezavantajate, în special, dar nu numai, în regiunile cele mai puţin dezvoltate”, se arată în răspunsul europarlamentarului român, citat de Mediafax.

Corina Creţu le-a transmis actualilor colegi europarlamentari că va acţiona în direcţia implementării agendei strategice a Comisiei Juncker, astfel încât fondurile Politicii de Coeziune să aibă „o contribuţie substanţială” la crearea de locuri de muncă, investiţii şi creştere economică.

În ceea ce priveşte independenţa sa, Corina Creţu a precizat că este „pe deplin conştientă” de obligaţiile comisarilor prevăzute în tratate şi că se angajează ferm să respecte „cele mai înalte standarde etice”.

Vă asigur că voi evita orice poziţie sau situaţie care să-mi pună la îndoială independenţa, imparţialitatea şi disponibilitatea faţă de Comisie şi îl voi informa pe preşedintele ales de orice situaţie care ar putea implica un conflict de interese în exercitarea obligaţiilor mele oficiale”, afirmă Corina Creţu.

Comisarul desemnat promite să coopereze cu ceilalţi membri ai Comisiei, potrivit metodelor de lucru stabilite de preşedintele ales.

Totodată, ea precizează că va furniza Parlamentului European informaţiile şi documentele relevante şi că se va asigura că Executivul european va lua în considerare rezoluţiile parlamentare şi cererile, în decurs de 3 luni de la adoptarea sau formularea lor.

Audierile comisarilor desemnaţi în cadrul comisiilor PE au început luni după-amiază. Corina Creţu va fi audiată , miercuri, de la ora 10.00, ora României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri