Cristian Diaconescu: Europa, victima propriei incapacități de a gestiona criza refugiaților. Consecințele se văd în Germania

Data publicării:
cristian diaconescu captura digi24

„Europa este victima incapacității instituțiilor europene de a gestiona, în 2015, situația refugiaților. Ceea ce se întâmplă în Gemania reprezintă consecinţe, dar, în acest moment, factorul frică, elementele care produc anxietate în rândul societății germane sunt foarte greu de cotrolat. O suită atât de serioasă de acte de violenţă va pune întrebări foarte complicate în ceea ce priveşte gestionarea acestei probleme pe viitor, în condițiile în care e posibil ca situația să se complice prin venirea unor alţi refuigiati. În Bavaria, partidele de dreapta sunt la putere, partidul CSU conduce acest land, partid care a fost categoric impotriva primiiri nediferenţiate a refugiaţilor. În acest moment, nu numai societatea dar şi clasa politică din Bavaria au ceva de criticat la adresa politicii lui Merkel”, a spus Cristian Diaconescu.

„Sunt probleme, dificultăţi majore, soluţii sunt puţine mai ales pe tremen foarte scurt, dar probabil că acele decizii politice - complicate de luat în Germania, pentru că se apropie anul electoral - care ţin de o limitare a drepturilor şi libertăţilor, de întărirea prezenţei forţelor de securitate în oraşe vor trebui să fi luate. Este dificil. Germania este un stat democratic, bine fixat în principiile libertăţilor civile. Astfel de măsuri restirctive, mai ales prin folosirea structurilor de forţă, nu vor fi bine primite de cetăţeni. În faţa unor persoane care îmbină afilierea mentală, cel puţin, la grupări extremiste cu probleme psihice majore, evident controlul lor este complicat, dar măsuri se pot lua, mai ales în Bavaria, având în vedere modul în care politcienii bavarezi s-au raportat la problema refugiaţilor”, a adăugat fostul ministru de Externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri