Dmitri Rogozin: Acordul de asociere R.Moldova - UE încalcă drepturile locuitorilor Transnistriei

Data publicării:
rogozin twitter

„Atitudinea Chişinăului, pe care noi refuzăm să o acceptăm, intră în contradicţie cu logica naturală a vieţii", a declarat Rogozin, potrivit Russia Today. Mediafax precizează că declarația a fost făcută după ce vicepremierul s-a întâlnit cu o delegaţie din Transnistria.

„Circa 700.000 de imigranţi moldoveni lucrează în Rusia, o situaţie care aduce venituri importante bugetului Republicii Moldova", a argumentat vicepremierului Rusiei.

Rogozin nu înţelege de ce Republica Moldova nu s-a alăturat Uniunii vamale Rusia/Belarus/Kazahstan sau Uniunii Eurasiatice.

„Este ilogic, Republica Moldova a semnat Acordul sfidând Transnistria", acuză Rogozin. El acuză Guvernul de la Chişinău că nu a ţinut cont de interesele şi opiniile transnistrenilor. „Transnistrenii au fost supuşi presiunilor, au fost izolaţi, au fost şantajaţi, nimeni nu a acordat atenţie opiniilor acestora când a fost semnat acordul de la Bruxelles”, a mai spus Rogozin.

Parlamentul moldovean a ratificat, miercuri, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană semnat la 27 iunie la Bruxelles de premierul Iurie Leancă şi de liderii celor 28 de state europene. Tot astăzi, Parlamentul de la București a ratificat acordul pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Documentul va intra în vigoare după ce va fi ratificat de Parlamentele celor 28 de state membre UE şi aprobat de Parlamentul European.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a mai fost protagonistul unui război al declarațiilor cu România, în luna mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri