Fostul europarlamentar Sebastian Bodu: Aeroportul din Bruxelles are grave probleme de securitate 

Data publicării:
explozie bruxelles aeroport twitter2

Cred că aeroportul are grave probleme de securitate. Nu mi s-a părut că cei care fac control se pricep. Părea o activitate de rutină. Un control eficient de securitate se face calitativ, nu cantitativ. Dacă tu doar controlezi bagajele e doar control cantitativ, se poate trece cu obiecte periculoase de un astfel de control. Nu mi s-a părut că oamenii ăia chiar știu ce fac. La un control cantitativ, tu te uiţi pe lichide. Acum sunt produse explosive disimulate. La Bruxelles se face control de o firmă de bodyguarzi”, a spus Sebastian Bodu.

De asemenea, europarlamentarul a declarat că exploziile trebuie puse în contextul raidurilor poliției belgiene, care l-a prins pe ultimul teorist din atentatele de la Paris. 

Sebastian Bodu a precizat că după atacurile de la Paris, a crescut rata de îngirjorare printre belgieni. Totodată, europarlamentarul a declarat că la Parlamentul European au fost sporite măsurile de securitate în urma atentaturilor de la Paris. 

Două explozii puternice au avut loc, marți dimineață, la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles. Pasagerii sunt evacuați. Sunt mai mulți morți și răniți, relatează agențiile internaționale de presă.

Citiți și: 
Două explozii la aeroportul din Bruxelles. Sunt mai mulți morți și răniți
Explozii pe aeroportul din Bruxelles. Mircea Rednic: Fiica mea era pe aeroport

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri