Francois Hollande, despre înregistrarea ISIS: „Nimic nu ne va speria”

Data publicării:
francois hollande GettyImages-497377618

Francois Hollande / FOTO: Gulliver/GettyImages

Nimic nu ne va speria, nicio amenințare nu va face Franța să aibă îndoieli asupra a ceea ce are de făcut în lupta împotriva terorismului”, le-a declarat el jurnaliștilor care au asistat la o ceremonie oficială desfășurată la palatul prezidențial din New Delhi, în a doua zi a vizitei sale de stat în India.

„Aceste imagini nu fac decât să-i descalifice pe autorii acestor crime. Dacă am luat măsuri pentru a prelungi starea de urgență, este pentru că știu că această amenințare există și că nu vom ceda deloc, nici în privința mijloacelor de a ne apăra țara, nici în privința libertăților”, a adăugat președintele francez.

Înregistrarea video făcută publică duminică îi prezintă pe nouă dintre autorii atentatelor care au provocat moartea a 130 de persoane la 13 noiembrie 2015 la Paris. Șapte membri ai comandoului care au comis aceste atacuri au fost identificați de anchetatori, care până acum nu au reușit însă să-i identifice pe cei doi atentatori sinucigași de la Stade de France, care aveau asupra lor pașapoarte false siriene. Înregistrarea video trece sub tăcere participarea unui al zecelea bărbat, Salah Abdeslam, în prezent dat în urmărire generală pentru implicarea în atentate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri