Guvernul de la Madrid plănuiește înăsprirea condițiilor pentru avort

Data publicării:
gravida mfax-1

Foto: Mediafax

Practic noua lege va fi mai dură decât cea din 1985, care interzicea avortul, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu.

Din 2010, femeile din Spania puteau avorta la cerere până la 14 săptămâni de sarcină sau chiar până la 22 de săptămâni, dacă medicii constată malformații grave la făt. Mai mult, minorele puteau și ele avorta, chiar și fără acceptul părinților.

Conform legii care ar uma să fie adoptată de guvern, decizia medicală în cazul unei malformații nu ar mai putea fi luată de orice medic ginecolog ci de o serie de comisii ce ar urma să fie înființate la nivelul spitalelor publice.

Alberto Ruiz Gallardon, ministrul Justiției din Spania, este adeptul interzicerii totale a avorturilor, chiar și în cazul unor sarcini în care fătul ar avea malformații fizice .

De când legea permite femeilor să avorteze, în Spania au fost înregistrate aproximativ 100.000 de avorturi anual , 90 % dintre acestea fiind motivate de situația economică prin care treceau acele femei. Doar 3 % dintre avorturi au avut la bază motive medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri