Incident terorist în apropiere de Paris. Polițist ucis de un presupus combatant ISIS

Data publicării:
politisti politie franta arme GettyImages-461331232

 ©FOTO: Gulliver/GettyImages

Le Parisien relatează că dubla crimă s-a petrecut în Magnanville (Yvelines), în apropiere de Paris. Polițistul era adjunct al comandantului comisariatului de poliție din Mureaux și era îmbrăcat în civil. A fost ucis cu nouă lovituri de cuțit în abdomen chiar în fața casei.

După ce l-a ucis pe polițist, atacatorul s-a baricadat în locuința victimei, la Yvelines, în apropiere de Paris, și i-a luat ostatici pe partenera și pe băiețelul acestuia.

În timpul negocierilor cu forțele speciale din Raid, suspectul ar fi afirmat că acționează în numele grupării jihadiste Statul Islamic. Vecinii spun că l-ar fi auzit pe suspect strigând „Allah Akbar”.

Deznodămândul crizei a fost violent și a intervenit după circa trei ore și jumătate de negocieri. Către miezul nopții, forțele de ordine au dat asaltul asupra casei. S-au auzit numeroase împușcături, precum și două explozii.

În momentul în care au pătruns în casă, forțele speciale l-au împușcat pe atacator, însă în interior au descoperit cadavrul partenerei polițistului. Au reușit însă să-l salveze pe fiul cuplului, în vârstă de trei ani, care a fost dat în grija medicilor. 

În timpul desfășurării acestei crize, cartierul a fost izolat total, a fost întreruptă furnizarea de energie electrică și gaz în perimetrul unde se afla locuința, iar câteva case din vecinătate au fost evacuate.

Asaltul forțelor de ordine s-a dat după ce tentativele de dialog cu atacatorul au eșuat și cu atât mai mult cu cât, se pare, ucigașul ar fi anunțat pe rețelele sociale moartea partenerei polițistului, scrie Le Parisien.

Polițistul asasinat avea 42 de ani.

Ministrul de Interne și-a exprimat condoleanțe, iar președintele Francois Hollande a convocat o reuniune la Elysee pentru marți dimineața și a promis că va lămuri circumstanțele în care a avut loc această dublă crimă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri