Berlin | Atac armat la un spital universitar

Data publicării:
pistol GettyImages-159548781-2

ACTUALIZARE 15.44. Medicul împuşcat a murit, scrie presa germană. 

Deocamdată nu ştim nimic despre motivul acestei crime. Presa germană scrie că agresorul ar fi un fost pacient al clinicii, iar poliţia a transmis că din primele cercetări incidentul nu pare a avea legătură cu terorismul. Mai multe echipaje de poliţie şi luptători anti-tero fac cercetări la faţa locului.

Una dintre clădirile clinicii a fost evacuată şi accesul în zonă este restricţionat.

Acest nou incident are loc în momentul în care Germania este în alertă maximă după valul de atacuri armate din ultima săptămână. Acesta este cel de-al cincilea atac în șapte zile care a lovit Germania. 

Würzburg, nordul Bavariei, 18 iulie. Un refugiat afgan de 17 ani ataca cu un topor şi cu un cuţit pasagerii unui tren regional, în timp ce striga „Allah Akbar”. Cinci oameni sunt răniţi, printre care o familie din Hong Kong. Agresorul încearcă să fugă, dar este ucis de forţele de ordine. Autorităţile spun că adolescentul a acţionat ca membru al organizaţie teroriste Stat Islamic. De asemenea, un videoclip în care declara loialitate grupării jihadiste apare pe Internet.

 München, capitala Bavariei, 22 iulie. Un tânăr de 18 ani, născut din părinţi iranieni, deschide focul la un centru comercial. 9 oameni sunt ucişi, iar alţi 35 sunt răniţi. Atacatorul se sinucide. Autorităţile au respins orice legătură cu terorismul islamic. Adolescentul ar fi cumpărat arma, un pistol, de pe Internet şi ar fi plănuit atacul de cel puţin un an. Tragedia a avut loc în ziua când se împlineau cinci ani de la masacrul comis de Anders Breivik în Norvegia.

Reutlingen, landul Baden-Wurttemberg, lângă Stuttgart, 24 iulie. O femeie a fost ucisă şi alte două persoane au fost rănite, după ce un refugiat sirian de 21 de ani le-a atacat cu un cuţit de kebab. Incidentul a avut loc în plină stradă, iar poliţia crede că a fost vorba de o crimă pasională, fără nicio legătură cu terorismul. Agresorul a fost arestat.  

Ansbach, în apropiere de Nuremberg, 24 iulie: Un refugiat sirian s-a aruncat în aer sâmbătă în faţa porţii de la intrarea la un concert. 12 oameni au fost răniţi şi trei sunt în stare gravă.

Două dintre aceste atacuri au fost revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic, respectiv atacul din Munchen și cel din Ansbach. Revendicările vin în contextul în care autorităţile germane au anunţat că au sub supraveghere peste 400 de suspecţi de terorism, care ar fi intrat în ţară odată cu valul de refugiaţi din Orientul Mijlociu.

De asemenea, două dintre aceste incidente sângeroase au fost comise de imigranţi. Asta aduce încă un val de critici la adresa cancelarului Angela Merkel, principala susţinătoare a politicii uşilor deschide pentru refugiaţi.


Potrivit sursei citate, în jurul orei 11:00, s-au auzit mai multe focuri de armă la această clinică universitară din cartierul Steglitz, din Berlin, iar poliția s-a deplasat la locul incidentului. 

Medicul a fost rănit grav, iar atacatorul s-a sinucis.

Deocamdată nu sunt cunoscute detalii despre identitatea atacatorului și care ar putea fi motivul atacului armat.

Atacul vine după ce doi suspecţi de islamism au luat ostatici într-o biserică din nordul Franţei şi au ucis un preot. Cei doi atacatori au fost omorâţi de forţele de ordine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri