Kievul a închis graniţa cu Rusia. O coloană de blindate şi camioane ruseşti s-ar îndrepta spre Ucraina

Data publicării:
masini rasturnate

Tensiunea dintre Ucraina şi Rusia a atins cote maxime după ce separatiştii proruşi au doborât un avion militar sâmbătă dimineaţă în apropierea aeroportului Lugansk. Ca urmare, cel puţin trei sute de persoane au atacat ambasada Rusiei la Kiev şi au devastat mașinile diplomaților ruși. Toate acestea, plus o înregistrare în care ministrul ucrainean de Externe îl face imbecil pe Vladimir Putin, au redechis conflictul diplomatic dintre cele două părţi.

„Am spus eu că mă opun protestului dumneavoastră? Sunt în favoarea lui. Sunt pregătit să fiu aici cu voi şi să spun: "Rusia, ieşi afară din Ucraina!". Putin e un nenorocit, da!”, a spus Andrei Deşciţa, ministrul ucrainean de Externe.

Moscova cere demiterea şefului diplomaţiei ucrainene şi, în plus, a început să trimită convoaie militare din Regiunea Rostov către granița cu Ucraina.

În contextul noilor tensiuni, secretarul general al NATO a declarat pentru cotidianul spaniol El Pais că Alianţa va lua măsuri pentru apărarea Ucrainei.

Nu există planuri pentru desfăşurarea de trupe în Ucraina, dar nu excludem posibilitatea ca militari ai vreunui stat aliat să participe, individual, la exerciţii militare organizate pe teritoriul Ucrainei. (...) Agresiunea Rusiei în Ucraina a modificat dramatic sistemul de securitate în Europa. Acum este clar că Rusia ne consideră adversari”, a spus Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri