Lituania nu mai primeşte cereri de azil de la cetăţeni ucraineni

Data publicării:
lituania 1

 

În 2014, 70 de cetăţeni ucraineni au cerut azil în Lituania, o creştere semnificativă în raport cu anii precedenţi, când numărul aplicanţilor nu depăşea cinci. FOTOpixshark.com

Autorităţile lituaniene speră că Ucraina va lua măsuri pentru a găsi locuri sigure în care să se mute civilii care şi-au părăsit locuinţele din estul ţării, potrivit portalului de ştiri Delfi.lt.

"Dacă se va constata că aceste persoane au oportunitatea reală de a se muta şi de a se stabili în alte regiuni ale Ucrainei, pentru a fi în siguranţă, acest lucru va afecta cu certitudine decizia de a acorda azil cetăţenilor Ucrainei, care fug din calea acţiunilor militare", a declarat directorul Departamentului de azil din Lituania, Viktor Ostrovnoy.

În 2014, 70 de cetăţeni ucraineni au cerut azil în Lituania, o creştere semnificativă în raport cu anii precedenţi, când numărul aplicanţilor nu depăşea cinci. Potrivit Delfi.lt, dintre cei 70 de ucraineni care au depus cereri anul trecut, doar 31 au primit azil în Lituania.

De la izbucnirea conflictului din estul Ucrainei între rebelii separatişti proruşi şi forţele guvernamentale, în urmă cu un an, aproximativ 300.000 de ucraineni au cerut azil în Rusia şi peste 700.000 s-au îndreptat spre Kiev sau Europa.

Potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi, alţi 300.000 de ucraineni au cerut azil în state care nu fac parte din UE, precum Republica Moldova şi Belarus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri