MAE: O maşină condusă de un angajat al Ambasadei României la Sofia a lovit un muzician, care a murit ulterior

Data publicării:
rosen todorov

 

Rosen Todorov, captură YouTube

Accidentul de circulaţie a survenit „la ieşirea din incinta misiunii diplomatice”, iar cetăţeanul bulgar „a fost rănit uşor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, informează Mediafax.

„Potrivit informaţiilor disponibile, persoana accidentată a refuzat internarea, primind îngrijiri medicale în regim ambulatoriu, după care a părăsit spitalul”, precizează Ministerul de Externe.

Şoferul autoturismului a oferit explicaţii cu privire la accident autorităţilor bulgare competente.

Ulterior producerii accidentului, „cetăţeanul bulgar implicat a decedat”, se arată în sursa citată.

„Ambasada României la Sofia urmăreşte cu atenţie cazul şi colaborează, potrivit normelor internaţionale în materie, cu autorităţile bulgare care derulează procedurile specifice de anchetă, pe parcursul cărora urmează a se stabili circumstanţele in care a avut loc decesul cetăţeanului bulgar”, menţionează Ministerul de Externe.

Potrivit presei bulgare, cetăţeanul decedat este Rosen Todorov (57 de ani), un muzician cunoscut în Bulgaria.

Martorii susţin că Todorov a fost accidentat imediat după ce a coborât din tramvai. Muzicianul a fost transportat la spital, dar a refuzat să se interneze. După ce a fost consultat de un specialist, Rosen Todorov a plecat acasă unde a murit la scurt timp.

Autopsia a arătat că bărbatul a decedat în urma unor leziuni cerebrale grave rezultate în urma impactului cu autoturismul.

Rudele sale cer despăgubiri de la autorul accidentului, mai scrie presa bulgară.

Publicaţia Blitz susţine că maşina implicată în accident îi aparţine lui Adrian Dobrin, dar nu precizează dacă acesta se afla sau nu la volan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri