Manifestație pro-Berlusconi, la Roma

Data publicării:
silvio berlusconi afp-4

Membrii Partidului Libertăţii al lui Silvio Berlusconi s-au adunat în faţa Palatului Grazioli, reşedinţa din centrul Romei a fostului premier. El a sosit în această dimineaţă în capitala Italiei.

Fostul premier s-a plâns de ceea ce el a numit abuzurile justiţiei împotriva sa, dar a declarat că guvernul, din care partidul său face parte, va continua să funcţioneze. El a respins astfel zvonurile referitoare la izbucnirea unei crize politice prin retragerea miniştrilor săi din cabinetul condus de premierul Enrico Letta.

„Vă mulţumesc şi cred că datorită prezenţei voastre aici trebuie să vă fac o promisiune. Eu sunt aici, eu rămân aici... Eu nu renunţ!”, le-a spus Berlusconi celor aproximativ 2.000 simpatizanţi.   

Manifestaţia a avut loc la trei zile de la pronunţarea sentinţei în cazul Mediaset, în care Silvio Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru fraudă.

Teoretic, Silvio Berlusconi ar trebui să execute doar un an de pedeapsă, însă nu va sta deloc la închisoare, deoarece legea permite persoanelor care au depăşit vârsta de 70 de ani să îşi ispăşească sentinţa la domiciliu. Situația se va schimba, însă, dacă fostul premier primește o nouă condamnare, într-un alt dosar care se judecă acum - celebrul „Rubigate”, în care politicianul, care va împlini 77 de ani în septembrie, este acuzat de relații sexuale cu o minoră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri