Membri ai opoziţiei ruse, condamnaţi. Zeci de arestaţi la un miting anti-Putin, în faţa unui tribunal rus

Data publicării:
valn

Cei şapte membri ai opoziţiei au fost găsiţi vinovaţi pentru declanşarea violenţelor la mitingul împotriva lui Vladimir Putin, din mai 2012.

Ei au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea de până la patru ani. O a opta persoană a primit trei ani cu suspendare.

Sute de oameni au scandat „Libertate!” în faţa tribunalului în care s-a pronunţat sentinţa. Poliţiştii au intervenit şi au arestat zeci de persoane. Protestatarii de la Moscova au scandat şi mesaje cu referire la demonstraţia din Piaţa Independenţei de la Kiev.

„Maidanul din Ucraina nu este important aici. Maidanul este în altă ţară, cetăţenii altor ţări au luptat pentru libertatea lor. Întrebarea este dacă noi suntem pregătiţi să luptăm pentru libertatea noastră”, spune Aleksandr Navalnîi, lider al opoziţiei ruse.

„Este important că acuzaţii i-au putut auzi în sala de judecată pe oamenii care au scandat "Libertate!" şi a fost un enorm suport moral pentru ei”, afirmă Liudmila Alekseeva, militantă pentru drepturile omului.

Printrei cei arestaţi se numără şi Aleksei Navalnîi, care a fost în fruntea protestelor de la Moscova din 2012. El are deja o condamnare la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru furt. Spune despre aceasta că este motivată politic pentru că a îndrăznit să îl conteste pe preşedintele Vladimir Putin.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri