"Membrii grupării Statul Islamic sunt monștri, nu musulmani" declară premierul britanic David Cameron

Data publicării:
david-cameron 14.09

După o reuniune de urgență a comitetului de criză al guvernului britanic (comitetul Cobra), Cameron a promis că guvernul de la Londra îi va ''vâna pe cei vinovați și îi va aduce în fața justiției, oricât ar dura asta'', numindu-l în același timp pe David Haines un ''erou britanic''.

Membrii SI sunt monștri, nu musulmani — a afirmat șeful guvernului britanic, accentuând că această grupare reprezintă o amenințare gravă pentru Marea Britanie.

Militanții SI au difuzat sâmbătă seară o înregistrare video cu executarea prin decapitare a lui David Haines, ce era ținut ostatic de mai mult timp. Imaginile sunt similare celor cu execuțiile a doi jurnaliști americani, James Foley și Steven Sotloff, difuzate luna trecută. Persoana care apare pe înregistrarea video ca fiind cel care îl execută pe Haines este numită ''Jihadi John'' de media occidentală, are un accent britanic și este aceeași cu executantul jurnaliștilor americani James Foley și Steven Sotloff. Serviciile de securitate britanice încearcă în prezent să îl identifice pe ''Jihadi John'' folosind tehnologia de recunoaștere a vocii.

Președintele american Barack Obama a condamnat ''uciderea barbară'' a lui Haines și a dat asigurări că SUA sunt solidare cu Marea Britanie pentru ''a-i aduce pe autori în fața justiției și a distruge această amenințare (SI, n.r.) pentru oamenii din țările noastre, din regiune și din întreaga lume''.

David Haines (44 de ani) lucra pentru ACTED, o agenție în domeniul umanitar cu sediul la Paris, și el fusese răpit în martie 2013 în apropierea unei tabere de refugiați sirieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri