Ministrul german al justiției: Violențele de la Koln împotriva femeilor au fost probabil planificate

Data publicării:
koln gara germania politie GettyImages-503606756-1

 

 Foto: Gulliver/GettyImages

Când o asemenea hoardă se adună pentru a încălca legea, acest lucru pare, sub o forma sau alta, planificat. Nimeni nu mă va face să cred că nu a fost ceva coordonat sau pregătit”, a declarat Heiko Maas.

Aproximativ 379 de plângeri au fost depuse până în prezent în legătură cu violențele din noaptea de Anul Nou de la Koln, dintre care 40 % pentru agresiuni sexuale, potrivit poliției.

În noaptea respectivă, zeci de bărbați, acționând în bande, au agresat femei în plin centrul orașului, în mijlocul unei mulțimi masculine de circa o mie de persoane.

Trebuie să clarificăm urgent cum de s-au putut întâmpla astfel de acte”, a subliniat ministrul german.

Chiar dacă sunt suspectați de către poliție și solicitanți de azil, ministrul a avertizat în legătură cu amalgamul cu toți refugiații care sosesc în țară. „Este hazardat să se facă o legătură între originea unei persoane și înclinația sa de a încălca legea”, a spus ministrul, adăugând că statisticile arată că refugiații „comit în proporție tot atâtea delicte ca și germanii”.

Citiți și: Incidentele din Koln. Polițiștii fac dezvăluiri: Agresorii nu puteau comunica în limba germană. Printre ei erau nord-africani, dar și sirieni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri