„Molenbeek, Ferentari cu turbane”. Cartierul în care s-au ascuns atacatorii de la Bruxelles și Paris

Data publicării:
molenbeek GettyImages-516376840

Foto: Gulliver / GettyImages

În Molenbeek au fost plănuite atacurile de anul trecut din Franţa şi tot acolo a fost arestat săptămâna trecută Salah Abdeslam, unul dintre cei implicaţi în acele atentate.

„Molenbeek, în sărăcia sinistră a cartierului, cu amestecul de populație imigrantă, majoritatea extrem de săraci, e un fel de Ferentari, cartierul sărac din București, cu tineri fără viitor și rău văzuți doar pentru că vin de acolo”, scria jurnalistul Dan Alexe pe site-ul Europa Liberă după atentatele de la Paris din noiembrie.

„Majoritatea trăiesc în cartiere de blocuri, sărace, fără viață de noapte. Fiind deseori controlați de poliție din pricina accentului lor, obținând greu locuri de muncă, mulți se simt excluși din societatea în care trăiesc, deși sunt născuți acolo. Acestea sunt unele din elementele care explică de ce tinerii occidentali de origine magrebină sunt mai predispuși spre radicalizarea islamică decât tinerii turci, a căror identitate e limpede și care, deși nu caută să se integreze mai mult decât magrebinii, se simt mai puțin excluși tocmai pentru că nu caută atât de mult să se integreze”, mai arată jurnalistul.

Citiți articolul integral aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri