Motivele atacului de la Nisa, necunoscute

Data publicării:
POZA ATACATOR NISA

Raluca Lunculescu, trimis special Digi24 la Nisa : „Joi seara, cam pe la ora aceasta, mii de oameni se adunau pe promenada din Nisa ca să vadă artificiile de Ziua Naţională. Într-o clipă, sărbătoarea s-a transformat într-un coşmar. Acum, promenada este loc de pelerinaj, unde oamenii vin şi aprind lumânări pentru cei care au murit striviţi sau împuşcaţi pe 14 iulie.”

Oamenii care au trecut prin momentele teribile de pe faleză de-abia acum încep să-şi dea seama cât de aproape au fost de moarte.

Nu ştiam ce se întâmplă de fapt. La început, prietenii credeau că e un val, că au fost anunţate valuri mari. Apoi am crezut că e o glumă. Imediat am auzit poliţia care striga de pe trotuare, atunci am priceput că de fapt se întâmplă ceva. Am luat copiii şi ne-am îndepărtat de promenadă. Erau şocaţi cu toţii. Abia acasă am realizat că a fost un atentat.”

***

E dramatic, nu poate fi exprimat în cuvinte, suntem toţi şocaţi. Moartea s-a abătut asupra oraşului, un oraş liniştit.”

Autorităţile franceze nu au nici acum prea multe răspunsuri. Nu ştiu ce l-a putut face pe Mohamed Bouhlel să intre cu camionul în mulţimea adunată pe promenada din Nisa.

Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne: „Modul în care a fost săvârşită această crimă este diferit în comparaţie cu ce am văzut până acum. Am avut crime în masă cu explozibili şi arme de foc, avem acest nou tip de acţiune... Înţeleg că acest lucru dă fiori francezilor. ”

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul, la două zile după comiterea lui.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri