40 de oameni au murit la Odessa într-o clădire incendiată. 15 dintre ei ar fi cetățeni ruși și cinci din Transnistria

Data publicării:
casa sindicatelor odesa in flacari 1

sursa foto: twitter.com/ASLuhn

Actualizare 0.10. Printre morții în incendiul de la Casa Sindicatelor din Odessa se numără 15 cetățeni ai Rusiei și 10 transnistreni. Armele folosite în Odesa au fost aduse tot din regiunea transnistreană, scrie UNIMEDIA, care nu precizează sursa acestor informații. 

Anterior, presa ucraineană prelua o informație dată de corespondentul publicației tsn.ua, potrivit căruia în incendiu ar fi murit 15 cetățeni ruși și cinci „transnistreni”.

____________________________

Activiştii ucraineni au incendiat mai multe corturi ale separatiştilor proruşi din centrul oraşului Odessa. Manifestanţii proruşi s-au baricadat în clădirea Sindicatelor şi au tras mai multe focuri de armă în direcţia activiştilor ucraineni. Ulterior a izbucnit un incendiu - din cauze încă necunoscute -  care a cuprins clădirea. Mulți militanți proruși, prinși înăuntru, au încercat să scape sărind pe geamuri de la etaj. 

Pe trotuarul din fața clădirii se pot vedea numeroase trupuri neînsuflețite acoperite cu drapele ucrainene.

Autoritățile locale au precizat, anunțând un prim bilanț, că 30 dintre persoanele decedate au murit intoxicate cu monoxid de carbon, iar opt au murit sărind pe fereastră.

Potrivit poliției, doctorii au fost chemați pentru a acorda ajutor în cazul a 50 de oameni, inclusiv zece polițiști.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri